Ana içeriğe atla

Mimmmmm..Mimlendim Ben Yine:)

Sevgiler herkese,

Bu hafta içinde ikinci mimlenişim.Sağolun varolun,beni sizler var ettiniz:-)
Alkışa gerek yok,tezahüratı kesmeyin yeter:)
Ardarda iki mim gelince insan böyle ne oldum delisi gibi oluyor tatlım.Sanki ünlenmişim de röportaj yapıyormuşum gibi hissettim.Ben de hayalin bini bir para,n'aparsın :-))
Bugünlerde Stanivlaski okuyorum ya.İmgelem bölümünü bitirdim.Meğer bende imgelemin bini bir paraymış da haberim yokmuş!.Bu sorularla da karşılaşınca zihnimdeki imgelemim tam yerini buldu!

***


Greta'nın karposttallaşma etkinliği vesilesiyle tanıştığımız Düş Kızı adlı arkadaşım sadece beni mimlemiş.Ben de bekletmek ayıp olur diye, gecesine cevaplayayım dedim.Gece gece ,uyku sırasında ben de sizleri mimlerim diye düşündüm.Nasıl ama,yavuz hırsız örneğim ; kapıyı çalmış, kaçmış gibi olacağım:-))

Bu mim de benden Supercellma'ya,Greta'ya,Biricit'e,Deeptone'a ,Tunes'e,Bir Kase Lezzet'e,Denizin Yıldızı'na,Bak Bu Harika'yaVe Serüvenciler Düşer Yollara' ya  gitsin.
İsmini unuttuklarım varsa beni rahatlıkla mahcup edip
 "Ben de geldim,yazmadın ismimi ama ben cevapladım" diyebilirler.
Çok kolay mahcup olur,sevinebilirim hani:-))

Gelelim mim sorularınaaaaa......


Favori rengin?

Sarı rengini çok severim.Ama aynı zamanda mor ve kırmızıyı da.





Favori hayvan?
 

                       
  

 
  Favori sayı?
 
4 sayısı bana hep uğurlu gelmiştir. Çiftli rakamların hayatımdaki olumlu etkisine de inanırım ben mesela.
 
 
 ve


Favori içecek?
 
Hergün en fazla 2 fincan az şekerli türk kahvesi içerim.
 
 

Facebook mu Twitter mı?

Twitter daha iyi aslında. Gel gör ki benim çoğu çevrem sıkı bir facebook kullanıcısı.Başka sosyal ağ mı var ki diyorlar.Sanıyorum o da arkadaşlarının çoğunun facebook kullanmasından dolayı orda.
Amaan, kafam kızdı mı kapatırım vallahi :-)) Nasıl olsa elimde başka iletişim adresleri var!



Tutkunuz?

Günlük yaşamda düşünüyorum da.Hayatımı aslında tutkularım yönlendiriyor .Şimdi hangi tutkumdan bahsedeyim sana ben! Müzik,tiyatro,dans,edebiyat,felsefe günlük hayatımın süregelen mihenk taşları:) 

Hediye almak mı, vermek mi?
 
 
 
Hediye almak da vermek de çok güzel.Ama hediye aldığım insana 'Aman aliyorum işte daha ne 'diyen biri olmadığım için ,zor hediye seçerim.Adeta kendime alırmışım gibi ince eler sık dokurum.Bu yüzden bazen çileli olabiliyor hediye alma sürecim.Hediyeyi aldığım kişi gerçekten beğenip sık kullanıyorsa, tam da istediği bir şeyse, değme o zaman keyfime benim:-)
Bana hediye verilince mi !Düşünmesi yeter .Ne olursa olsun ömrüm boyunca saklarım,kullanırım,pek de sevindirik olurum.Zaten ben sevindirik olmaya bahane arayan bir insanım:-))


Favori gün?
 
 
 
Öyle favori günüm pek yok ya.Ama kardeşim evdeyse,annem ,ben ,kardeşim bir şeyler yapacaksak işte o gün güzeldir demek.Ya da bir dostla güzel geçirilen vakit.Uzun süreden beri beklenen kavuşma anlarından sonra her gün favori günüm benim:-))

Favori çiçek?
 
 

Çiçeklerin hepsi güzel.Ama dalında, ama bakım yapınca ,sevilince,onlarla konuşulunca güzeller.Hanımeli,akşamsefası,sümbül,papatya bahçede güzel.Evde de olursa en fazla  bambu ve kauçuk:)
O kadar!






Yorumlar

canım en kısa zmnda yapıcam yoğunum ve kafam karısık ama bıkac gune yazarım:) bu arada hedıye almakta vermekte cok guzeldır:) ayrıca twitter kusundan twitter adresın cıkmıo bence duzelt ustun zekamla buldum senı ama :))
Şükran dedi ki…
Biricitcim,ne zaman müsait olursan o zaman yapabilirsin.Umarım en kısa zamanda kafan berraklığa kavuşur arkadaşım:)
Ya evet ancak home linkine tıklanıldığında oluyor.Senin bir fikrin var mı bu konuda?
Harikasın,beni her çeşit yolla bulabilen bir takipçim var,fotoğrafım farklı olsa da:-)
sevgiler
deeptone dedi ki…
ha ha yine eğlenceli ve detaylı.
ve tutkular evet.
tutkularımız herşeyimiz.
:)
du bakıyim yazmaktan mime zaman kalmıyor bu hafta.
:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

O o bir Türklerin Emile Zola'sı, O..o bir müzmin bekar , O kadın naturalisti...

*18 Ağustos 1864 doğumludur.Babasından etkilenmemiştir.annesine ise çok düşkündür. Annesi o dört yaşındayken veremden ölmüş ,bunun üzerine teyzesinin evine Aksaray'a yerleşmiştir. *Annesinin veremden ölmesiyle beraber evhamlı biri olur.Hatta Ahmet Mithat Efendi'nin kızını kendisiyle evlendirme teklifini nazikçe reddeder ve ömrü süresince evlenmez.Refik Ahmet Sevengil'in neden evlenmiyorsunuz sorusuna odasında bir nefese dahi tahammül edemediğini ,sinirli olacağını hatta bu sebeple misafirlikte bile kalmadığını dile getirmiştir. *Kadınların arasında uzun yıllar yaşadığı için onlardan etkilenmesi şüphesiz.Örgü ve tentene örmesi,reçel pişirmesi,evini bir kadın gibi titizce temizlemesi onun bu yönünü doğrular. *Sanat için sanat mantığından ziyade sanat toplum için yapılır görüşünü savunmuştur.Türklerin Emile Zola'sı diye bilinir öğretisel naturalizm akımında.'Deneysel Roman' Sadece belli bir kesimi anlatmaktansa halkın günlük hayatı üzerine yazmayı hedefle

Güzel İnsanlar Biriktirmişim,

Bugün bir huysuzluk vardı üzerimde.Gece de uyuyamamışım.Sabah gözümü bankanın mesajıyla açtım.Sağolsunlar,bugün şerefine,alışveriş edeceğim noktalardan ne alırsam üç katı fazla puan vereceklermiş.Ben ise ihtiyacım olmadıkça alışveriş etmeyi seven bir tip olmadığımdan bu mesaj bana yaramadı.Sağolsunlar yine de sağır sultandan önce doğum günümü kutlama lütfunda bulundular. Annem bugün  benim için  hazırlık yaparken  neli pasta  istediğimi sordu.Ben de beş karış suratla yapmamasını söyledim.Dedim ya ,doğum günüm benim için tam bir mutluluk kaynağı değil.Hatırlanmak,kutlanmak güzel şeyler.Sadece yanağıma iki öpücük ve seni seviyorum demeleri yeterli...Yoksa insanların benim için yorulmalarını istemiyorum.Hele hele oruçluyken...Ama annem bu...Koca kazık olmama rağmen tüm gününü mutfakta geçirme pahasına da olsa birbirinden leziz 4 çeşit yemeği yetiştirdi,üzerine bu moloz yığını düşmüş gibi duran bezmin bir kıza doğum günü pastası yaptı.Masayı da kurdu bir güzel...Gık bile demedi..Öyle

Cemal Süreya ,Keyif Sanat Kahvesi'nde

Camında Turgut Uyar'ın Göğe Bakma Durağı şiiri yazılıdır.Uşak'ın farklı ,özgün ,kültür sanat çalışmalarının  yapıldığı ,sahiplerinin de sıcak ,sanatsever oldukları aşikar;) Keyif Sanat Kahvesi'nde şiir okuma akşamlarımız başladı malum.Ben tabi ara ara kaçak olsam da ,her gittiğimde aldığım keyfi size anlatamam. Şiiri bu akşamlar sayesinde sevdiğimi itiraf etmeliyim.Bazı zaman ruhsuz okuyan arkadaşlarımın okumasından keyif almasam da ,onların şiire karşı duyarlılığı ,zaman geçtikçe okumalarında çaba sarfettiklerini görünce,bu tür ince şeylere önem verdiklerini  düşününce mutluluğum artıyor aslında.Bu yüzden bu açıdan bakınca tahammül edebiliyorum. düşünün,önceden şiir yazıp şiir okumayan,bildiği şiir ikiyi geçmeyen kişiyken şimdi başka şairler tanımak için çaba sarfediyor,sevdiğim şairlerin kitabını bizzat alıyorum. Ama şiir yazmıyorum artık !!! Boyumun ölçüsünü aldım,şiir yazmak ne kadar kolay görünse de zor zanaat ,bunun farkına vardım:-))) Sanırım iyi de o